Inloggen English MENU
Home Over ons Spaarnestad Photo Historie Nationaal Archief / Gahetna.nl Particulieren Fotograaf onbekend Agenten Mensen Collectie & meer Collectie Spaarnestad Uitgelicht John Kleinen - China 1971 Podcasts Crossover Fotomonologen door Rob Moorees Support Tarieven en betalingsmogelijkheden van facturen Leveringsvoorwaarden Hulp bij onderzoek Beeld bestellen en veel gestelde vragen Contact

0
Filters wissen Sluit

Oriëntatie

Periode

t/m

Categorie

Trefwoorden Engels

Land

Collectie

Materiaal

Kleur

En ook de berglucht was nog zuiver. Onder andere in Engeland waren er toen al diverse smerige en ongezonde industriesteden waar oververmoeide fabrieksarbeiders zwarte longen kregen door de erbarmelijke werkomstandigheden en waar het fabrieksafval rechtstreeks op de rivieren geloodst werd. Midden-Engeland - waar de industriële revolutie begon rond 1750 - noemde men nog tot ver in de 20e eeuw "Black Country". De rest van Europa was eveneens in de ban van de industriële revolutie. En van oorlogen voeren.
Maar in Zwitserland lag de witte sneeuw oogverblindend op de bergen en in de dalen. Er was nog geen vuiltje aan de lucht. De twee dinosauriërs - hoe dreigend en torenhoog deze beesten ook boven de mensen uit steken - zijn echter wél gedoemd te verdwijnen, ze zullen samensmelten bij de eerste echte warme lentezon. Maar op deze foto is het tijdloze wintersprookje nog compleet. Het is dan wel een zwart/wit foto maar tussen de kleine wolken overheerst een zuiver blauw, dat ingekleurde blauw als op een prentenbriefkaart. De berglucht die de mensen hier op deze foto inademen voelt dan nog wel koud aan op de longen maar de lente is al onmerkbaar ingezet.

Nationaal Archief / Collectie Spaarnestad / Het Leven / fotograaf E. Meerkämper

Nieuwe selectie

Geef hieronder een naam voor de nieuwe selectieItems delen

Vul hieronder de gegevens in van de persoon waarmee je de items wilt delen.

Deel

Verwijder selectie

Weet je zeker dat je deze selectie wilt verwijderen?

Ja Nee

Wijzig naam

Geef hieronder een andere naam voor deze selectie.

Gebruik

Vermelding creditline verplicht:

Geef hieronder aan waarvoor je het item gaat gebruiken.


Verzenden

Downloaden ZIP

Een ogenblik geduld alsjeblieft, je bestand wordt nu klaargezet.


Je ontvangt een e-mail met een link waarmee je het zip-bestand kunt downloaden. Dit proces kan een paar minuten in beslag nemen.

Er is een fout opgetreden. Je zip-bestand kon niet worden gegenereerd.

Sluit

Inloggen

Wij hebben geen account gevonden met deze gegevens. Probeer opnieuw in te loggen met de juiste gegevens.

Je bent ingelogd bij Spaarnestad. Druk op de onderstaande knop om dit venster te sluiten.

Sluit

Wachtwoord vergeten

Vul hieronder je e-mailadres in waarmee je bent ingeschreven bij de beeldbank. Je ontvangt een e-mail met een link om je wachtwoord te herstellen.

Je wachtwoord is verstuurd naar het opgegeven e-mailadres. In de mail bevindt zich een link om je wachtwoord te resetten.

Ok