Inloggen English MENU
Home Over ons Spaarnestad Photo Historie Nationaal Archief / Gahetna.nl Particulieren Fotograaf onbekend Agenten Mensen Collectie & meer Collectie Spaarnestad Uitgelicht John Kleinen - China 1971 Podcasts Crossover Fotomonologen door Rob Moorees Support Tarieven en betalingsmogelijkheden van facturen Leveringsvoorwaarden Hulp bij onderzoek Beeld bestellen en veel gestelde vragen Contact

0
Filters wissen Sluit

Oriëntatie

Periode

t/m

Categorie

Trefwoorden Engels

Land

Collectie

Materiaal

Kleur
Klein onderdeel van een grote macht waarvan de leider, in het Vaticaan zetelt. De hoogste baas van deze anonieme priester aan zee is De Paus, die weer op zijn beurt slechts plaatsvervanger is op aarde. Onze priester, hier op de archieffoto gemaakt in Scheveningen, kijkt uit over de zee, naar het strand, mogelijk bevalt de wind uit zee hem. Die hem verkoeling geeft. Warm zo'n zwart habijt in de zomer. Met daaronder weer een soort witte jurk, met daaronder weer nauwsluitend ondergoed. Maar hoe ver zijn toog ook naar de grond reikt, hoe ondoordringbaar de zwarte stof ook is, daaronder zit een naakte man.

Priester of niet, daar staat een lichaam op de boulevard, bij de leeskiosk. Mens onder de mensen. Maar op gepaste afstand. Als het goed is begluurt hij ons niet maar waakt hij over ons, als een herder. Niet zoals de strandwacht met zijn toeter en zijn snerpende fluitje aan een koord om zijn gebruinde nek, maar als een zielenbewaker, met een kruis aan een kralenketting op zijn borst, exact daar waar onder de stugge zwarte stof zijn mensenhart klopt. Het is een van die foto's uit het Archief waarin vele lijnen bij elkaar komen. Ondoenlijk om die allemaal te beschrijven. Onmogelijk om volledig te zijn. En dit is slechts één foto, uit zoveel miljoenen, vol leven, opgeslagen in de koele schemer van het Archief, binnen betonnen muren die het zonlicht buiten sluiten.

Nationaal Archief / collectie Spaarnestad / deelcollectie Cevirum / fotograaf G.A. van der Chijs

Nieuwe selectie

Geef hieronder een naam voor de nieuwe selectieItems delen

Vul hieronder de gegevens in van de persoon waarmee je de items wilt delen.

Deel

Verwijder selectie

Weet je zeker dat je deze selectie wilt verwijderen?

Ja Nee

Wijzig naam

Geef hieronder een andere naam voor deze selectie.

Gebruik

Vermelding creditline verplicht:

Geef hieronder aan waarvoor je het item gaat gebruiken.


Verzenden

Downloaden ZIP

Een ogenblik geduld alsjeblieft, je bestand wordt nu klaargezet.


Je ontvangt een e-mail met een link waarmee je het zip-bestand kunt downloaden. Dit proces kan een paar minuten in beslag nemen.

Er is een fout opgetreden. Je zip-bestand kon niet worden gegenereerd.

Sluit

Inloggen

Wij hebben geen account gevonden met deze gegevens. Probeer opnieuw in te loggen met de juiste gegevens.

Je bent ingelogd bij Spaarnestad. Druk op de onderstaande knop om dit venster te sluiten.

Sluit

Wachtwoord vergeten

Vul hieronder je e-mailadres in waarmee je bent ingeschreven bij de beeldbank. Je ontvangt een e-mail met een link om je wachtwoord te herstellen.

Je wachtwoord is verstuurd naar het opgegeven e-mailadres. In de mail bevindt zich een link om je wachtwoord te resetten.

Ok