Inloggen English MENU
Home Over ons Spaarnestad Photo Historie Nationaal Archief / Gahetna.nl Particulieren Fotograaf onbekend Agenten Mensen Collectie & meer Collectie Spaarnestad Uitgelicht John Kleinen - China 1971 Podcasts Crossover Fotomonologen door Rob Moorees Support Tarieven en betalingsmogelijkheden van facturen Leveringsvoorwaarden Hulp bij onderzoek Beeld bestellen en veel gestelde vragen Contact

0
Filters wissen Sluit

Oriëntatie

Periode

t/m

Categorie

Trefwoorden Engels

Land

Collectie

Materiaal

Kleur

Los daarvan is het de foto zélf die onmiddellijk mijn aandacht trok toen ik hem vanmorgen ontdekte op de onuitputtelijke beeldbank van het Archief. Opnieuw wordt hier het Surrealisme voorbij gestreefd door de realiteit.

"Life is Strange" is de naam van de archief-expositie die ik in de zomer van 2015 toonde in Huis Marseille, tevens de titel van het boek dat daarbij gepresenteerd werd. Het spijt me dat deze foto daar in ontbrak, het is een beeld waarin alles bij elkaar komt. Ik heb in de jaren daarvoor letterlijk honderdduizenden archieffoto's bekeken om een uitgewogen selectie te maken maar het is hopeloos, het Archief telt er eindeloos veel miljoenen, er is geen beginnen aan. En steeds zullen er weer nieuwe beelden opduiken die me zullen verwonderen en aantonen dat alles mogelijk is, dat onze fantasie per definitie tekort schiet.

Kortom, spijt dat ik deze foto te laat ontdekt heb voor mijn boek, tegelijkertijd de vreugde dat de reikwijdte van "Het Leven" in het archief niet te bevatten is. De vreugde van een reiziger die telkens weer een hoek omslaat in een vreemde stad en geen idee heeft wat hem weer te wachten staat.

Nationaal Archief / Collectie Spaarnestad / Het Leven / fotograaf onbekend

Nieuwe selectie

Geef hieronder een naam voor de nieuwe selectieItems delen

Vul hieronder de gegevens in van de persoon waarmee je de items wilt delen.

Deel

Verwijder selectie

Weet je zeker dat je deze selectie wilt verwijderen?

Ja Nee

Wijzig naam

Geef hieronder een andere naam voor deze selectie.

Gebruik

Vermelding creditline verplicht:

Geef hieronder aan waarvoor je het item gaat gebruiken.


Verzenden

Downloaden ZIP

Een ogenblik geduld alsjeblieft, je bestand wordt nu klaargezet.


Je ontvangt een e-mail met een link waarmee je het zip-bestand kunt downloaden. Dit proces kan een paar minuten in beslag nemen.

Er is een fout opgetreden. Je zip-bestand kon niet worden gegenereerd.

Sluit

Inloggen

Wij hebben geen account gevonden met deze gegevens. Probeer opnieuw in te loggen met de juiste gegevens.

Je bent ingelogd bij Spaarnestad. Druk op de onderstaande knop om dit venster te sluiten.

Sluit

Wachtwoord vergeten

Vul hieronder je e-mailadres in waarmee je bent ingeschreven bij de beeldbank. Je ontvangt een e-mail met een link om je wachtwoord te herstellen.

Je wachtwoord is verstuurd naar het opgegeven e-mailadres. In de mail bevindt zich een link om je wachtwoord te resetten.

Ok